Almanya'dan Türkiye'ye giden minibüste 901 bin euro yakalandı

Ugur

Ugur

Administrator
Bulgaristan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda gümrük görevlileri tarafından, bir minibüsün içinde 901 bin 590 euro beyan edilmemiş para bulundu.

para3980968a357e8053.webp
para3980968a357e8053.webp
7 Temmuz’da Almanya’dan Türkiye’ye giden kargo minibüsünde Kapitan Andreevo Sınır Kapısı görevlileri, minibüse gizlenmiş 901 bin 590 euro beyan edilmemiş paraya el koydu.

Gümrük yetkilileri, yaptıkları incelemede, yan kapıdaki boşluklarda ve arabanın kargo bölümünün karşı duvarında gizlenmiş euro banknotları buldu. Bulgar yetkilileri, 1 milyon 763 bin 356 leva eşdeğeri toplam 901 bin 590 euronun beyan edilmediğini tespit etti.

Svilengrad Bölge Savcılığı'nın gözetiminde hızlı bir takip başlatıldı. Türk sürücünün gözaltı işlemlerinin devam ettiği, 901 bin 590 euro paraya el konulduğu bildirildi.

Bulgaristan Gümrük İdaresi yetkilileri, bu paranın tek seferde ele geçirilen en yüksek meblağ olduğunu aktardı..

vergisini alır iade ederler ama ben olsam ufak ufak getirirdim. Aslında serbest olmalı. Kayıt dışı ekonomiye faydası var. en azından paralar ülke ekonomisine faydası olur.

vergisini alır iade ederler ama ben olsam ufak ufak getirirdim. Aslında serbest olmalı. Kayıt dışı ekonomiye faydası var. en azından paralar ülke ekonomisine faydası olur.
Sadece 10.000 geri veriyorlar kişi başına gerisi mahkemeye gidiyor. İleride davayı kazanabilirse alır, alabilmesi için paranîn kaynağını kanıtlaması getek. Yoksa avucunu yalar. 😉

Geri