Üst

ümmi

  • Konuyu Başlatan tb_dictinary_term_poster Ugur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma Süresi Okuma Süresi 49 saniye
  • Görüntüleme 19
1. Okuma yazma bilmeyen. “Onlar ki yanlarındaki Tevrat ve İncil’de (sıfatlarını) yazılı buldukları peygambere -ümmi olan Resule- uyarlar. O ümmi peygamber onlara iyiliği emreder, kötülüğü yasaklar…” (Kur’anı Kerim 7/157)
2. Anasından doğduğu gibi saf, temiz kalmış, manevi kirlenmeye uğramamış kimse.
3. Arap milletine mensup olan. “Kitap ehli arasında kantarla emanet bıraksan, onu sana hemen ödeyecek olan ve bir dinar emanet verecek olsan, tepesine dikilmedikçe onu sana ödemeyecek olanlar vardır. Onların (böyle davranmalarının sebebi): ‘Ümmilere karşı üzerimizde hiçbir sorumluluk yoktur.’ demelerindendir. Onlar bile bile Allah’a karşı yalan söylemektedirler.” (Kur’an-ı Kerim 3/75)
4. Kendilerine vahyedilmiş belli bir kitabı olmayan topluluk. “(Ey Muhammed!) Seninle (din konusunda) tartışmaya girerlerse onlara şöyle söyle: ‘Ben ve bana uyanlar, bütün benliğimizle Allah’a yöneldik. Daha önceden kendilerine kitap verilenlere ve ümmilere, “Siz de (Allah’a) teslim oldunuz mu? de’…” (Kur’an-ı Kerim 3/20)

Günün Kelimesi

kime ne

* başkasını ilgilendirmez.

Günün Deyimi

Ser verip sır vermemek

Dürüst, güvenilir, ağzı sıkı olmak, ne kadar zorlanırsa zorlansın kimseye sırrını söylememek. "Bu or...

Bunu Biliyor muydun?

Atlar nasıl ayakta uyuyabiliyor?

Atlar ayakta uyuyabilme gibi sıra dışı bir yeteneğe sahiptir. Atların ayakta uyumalarını sağlayan is...

Sözlük İstatistikleri

Sözlükler
7
Terimler
80,501
Görüntüleme
1,253,971
Geri