Üst

hâkim

  • Konuyu Başlatan tb_dictinary_term_poster Ugur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma Süresi Okuma Süresi 39 saniye
  • Görüntüleme 16
1. Hüküm veren. “Sana vahyolunana uy, Allah hükmünü verinceye kadar sabret. O hâkimlerin hayırlısıdır.” (Kur'an-ı Kerim 10/109)
2. Kadı. “Hâkim, haksızlık etmediği sürece Allah onunla beraberdir.” (Hadis)
3. Yönetici. “Birbirinizin mallarını haksız yere yiyip tüketmeyin ve başkalarına ait meşru mallardan hiçbirini bilerek haksızlıkla tüketmek için hâkimlere aktarmayın.” (Kur’an-ı Kerim 2/188)
4. Her şeye hükmeden, hükümlerin koyucusu ve kaynağı, Allah. “(Ey Muhammed!) Sana vahyolunana uy ve Allah hükmünü verinceye kadar sabret. O, hâkimlerin en hayırlısıdır.” (Kur’an-ı Kerim 10/109)
5. Rivayet edilen bütün hadisleri, metin, senet ve ravilerin durumunu her yönüyle bilen hadis bilgini.

Günün Kelimesi

alt alta üst üste

* birbirleriyle itişir kalkışır durumda.

Günün Deyimi

Gönülden geçirmek

Bir şeyi yapmayı düşünmek, olmasını istemek, o şeyi düşünür olmak. "Ben de o işi yapmayı gönlümden g...

Bunu Biliyor muydun?

Lavabodan su neden sağa dönerek boşalıyor?

Lavabonuzu veya küvetinizi su ile doldurun ve tıkacı aniden çekin. Su düz olarak delikten boşalmayac...

Sözlük İstatistikleri

Sözlükler
7
Terimler
80,501
Görüntüleme
1,274,714
Geri